Cum și ce piscină să alegeți – gonflabilă, cu cadru sau compozită

Cum de a alege o piscine rotunde pentru țara ta, grădină, ce fel de piscină de design mai bine pentru a alege pentru nevoile lor?

Odată cu venirea celei mai fierbinți perioade a anului, cu siguranță vă doriți să vizitați malul vreunui corp de apă și să faceți o baie bună. Dar ce se întâmplă dacă circumstanțele nu vă permit să vă organizați vacanța lângă un râu sau un lac.

Răspunsul este evident: trebuie să vă organizați propriul corp de apă original în mediul rural, în apropierea căruia vă puteți relaxa pe deplin departe de zgomotul, agitația și noroiul celor mai multe plaje moderne. O opțiune excelentă în acest caz este piscina, care va reîmprospăta și va ușura oboseala după o zi lungă de muncă.

Printre marea varietate de piscine de pe piață, persoana medie are o întrebare naturală: „Cum de a alege o piscină pentru cabana de vară? Înainte de a cumpăra un anumit model, trebuie să decideți cât de des va fi folosit și cât de adâncă doriți să fie piscina dumneavoastră.

De asemenea, ar trebui să întrebați dealerul despre suprafața întregii construcții. Numai după ce clarificați toate specificațiile tehnice, puteți decide ce piscină să alegeți pentru casa dvs. de la țară.

Piscine gonflabile pentru vile
Fără îndoială, cea mai ușoară și nepretențioasă în funcționare este piscina gonflabilă „a oamenilor”, care poate fi instalată cu ușurință pe orice teren și umplută cu apă în câteva minute.

Piscinele gonflabile au, de regulă, o formă rotundă sau ovală, pot fi fie plate, fie cu fundul gonflabil. Un fund gonflabil îl face mai confortabil pentru cei care fac baie.

Ar trebui să alegeți o piscină gonflabilă sau o piscină cu cadru?
Majoritatea modelelor de piscine gonflabile sunt echipate cu un strat de protecție, pentru a evita pătrunderea murdăriei și a resturilor în structură. În general, îngrijirea acestui tip de piscină este destul de simplă.

Un filtru special, prevăzut pe unele modele, vă permite să umpleți numai apă curată.

Principalele avantaje ale piscinelor gonflabile
Asamblare ușoară.
Posibilitatea de a instala oriunde pe site.
Mobilitate – puteți transporta o piscină gonflabilă oriunde.
Compactă – o piscină ocupă foarte puțin spațiu atunci când este pliată.
Preț rezonabil. Piscinele gonflabile sunt mult mai ieftine decât alte tipuri de piscine de volum similar.
Piscinele gonflabile au și dezavantaje.

Piscine gonflabile – dezavantaje
Cel mai important dezavantaj este lipsa de apărare împotriva înțepăturilor. Deși piscinele gonflabile sunt fabricate din materiale durabile (în majoritatea cazurilor – din diferite tipuri de polimeri), durabilitatea lor lasă mult de dorit. În mod obișnuit, piscina gonflabilă va servi doar câteva sezoane, nu mai mult.
Necesitatea de a pompa periodic aer în piscină.
Necesitatea de a dezumfla piscina atunci când nu este utilizată și apoi de a o umfla din nou.

Piscine înrămate pentru vile
Un alt tip popular de piscine sunt structurile cu cadru prefabricat de diferite forme și dimensiuni. Piscinele cu cadru au avantaje uriașe față de piscinele gonflabile. Nu este nevoie de fiecare dată să se umfle și să se dezumfle după utilizare, nu este nevoie să se pompeze periodic aer în ele, sunt mai rezistente din punct de vedere mecanic.

Pereții și fundul unor astfel de piscine este o foaie de metal cu un strat anti-coroziune, sau o peliculă de PVC durabil, iar cadrul este realizat din țevi metalice.

Pentru a face construcția mai stabilă, unele modele sunt echipate și cu propulsoare puternice.

Piscinele prefabricate cu ramă sunt de două tipuri:

sezoniere și
rezistent la îngheț.
Și dacă primul tip va trebui să se demonteze la sfârșitul verii, al doilea tip este capabil să stea toată iarna înainte de următorul sezon de scăldat. În plus, în piscinele sezoniere nu există un filtru de nisip, ceea ce va duce în mod inevitabil la murdărie pe fund și la depunerea de depozite de sare pe pereții designului.

Principalul avantaj al piscinelor cu ramă este durabilitatea.

Piscine de înot prefabricate cadru pentru case de țară – caracteristici și avantaje
Caracteristici ale piscinei cu cadru
Caracteristica principală a piscinei prefabricate (cu ramă) constă în cadrul sub formă de țevi metalice. Un bazin de piscină cu cadru este realizat din mai multe straturi (de obicei trei) de PVC armat. În interiorul foliei de PVC se află o plasă de capron. Acest lucru conferă filmului rezistență la tracțiune. În plus, cadrul metalic reține cea mai mare parte a presiunii apei, reducând astfel presiunea asupra vasului. Piscinele de mari dimensiuni sunt uneori echipate suplimentar cu stâlpi metalici.

Pe piața internă există, de asemenea, piscine cu cadru întărit. Acestea au o construcție complet rigidă, iar folia interioară din PVC servește doar ca membrană pentru a proteja pereții rigizi de apă. Desigur, astfel de piscine sunt mult mai scumpe și cântăresc mult.

Beneficiile piscinelor cu ramă
Piscinele înrămate pot fi de orice formă și dimensiune. Avantajul acestui design este capacitatea sa de a se potrivi în orice peisaj complex de dacha. O piscină cu cadru pentru reședințele de vară este mobilă, convenabilă și compactă.
Spre deosebire de piscina staționară, piscina cu cadru prefabricat este aranjată astfel încât să poată fi mutată în locul cel mai potrivit al terenului de grădină.
Polimerul utilizat pentru fabricarea piscinei este foarte ușor.
Cu toată unicitatea modelelor, prețurile pentru piscinele cu ramă sunt accesibile familiilor cu venituri medii.
Realizat din cadru metalic și folie interioară elastică, sistemul servește suficient de mult timp pentru a vorbi despre longevitatea piscinei ca despre o altă caracteristică.
Dacă bolul din polimer este asamblat corect, coroziunea este complet eliminată, deoarece metalul este protejat în mod fiabil.
Odihna într-o piscină prefabricată cu cadru va aduce plăcere întregii familii.
O caracteristică unică a piscinei cu cadru este durabilitatea ridicată. Piesele din oțel, prelucrate cu cea mai recentă tehnologie, au aproape o garanție pe viață. Coastele de rigidizare fixează dimensiunea mare a vasului. Este mai probabil ca un astfel de fond comun să devină învechit decât fizic.
Pe piață există modele de piscine prefabricate rezistente la îngheț. Acestea sunt puțin mai scumpe decât piscinele convenționale (sezoniere), dar principalul lor avantaj este că pot rezista la înghețarea apei din bazin.
O piscină rezistentă la îngheț nu trebuie să fie demontată pentru iarnă. Acesta este pur și simplu umplut cu apă curată, acoperit cu o copertină pentru a-l proteja de resturi și lăsat să înghețe. Gheața din bol protejează piscina de deformări și deteriorări cauzate de vânturile puternice din timpul iernii.
Un alt avantaj important este selecția mare de modele în ceea ce privește dimensiunea. Puteți alege o piscină mică pentru reședințe de vară, cu dimensiuni de la jumătate de metru adâncime și 220 cm lungime sau diametru, dacă piscina este rotundă. Puteți cumpăra o piscină cu cadru mare, cu o lungime de aproximativ 10 metri și o adâncime de 1,32 metri.

Proiectanții acestui tip de construcție oferă un sistem de purificare a apei. Piscinele prefabricate cu ramă sunt instalate atât la suprafață, cât și la o ușoară coborâre în pământ. Acest lucru face posibilă amplasarea bolului în diferite locuri ale parcelei de grădină, în funcție de peisaj.

Dezavantajele piscinelor cu ramă
Dezavantajele piscinelor cu cadru pentru reședințele de vară includ faptul că, în comparație cu piscinele staționare, acestea sunt mai puțin potrivite pentru instalarea de echipamente suplimentare.

Piscinele prefabricate cu ramă sunt ușor de utilizat și de asamblat. Conform instrucțiunilor care însoțesc fiecare piscină, veți avea nevoie de o șurubelniță și de patruzeci de minute de timp. Mai întâi se asamblează cadrul, apoi se căptușește cu material. Pereții bazinelor cu ramă de mică adâncime trebuie să fie întăriți de preferință cu contraforturi speciale sau cu stâlpi din beton sau cărămidă.

Scufundarea parțială sau totală va oferi piscinei mai multă stabilitate. Dacă vă decideți să aprofundeze bazinul în pământ, este necesară o pregătire preliminară. Groapa este bine compactată și umplută cu nisip sau cu un amestec de nisip și pietriș. Unii oameni preferă placa de beton.

Principalul lucru este de a nu deteriora bolul de polimer și de a face relieful depresiunii care repetă forma bazinului. Accesele la piscina complet încastrată pot fi decorate în mod original cu gresie profilată sau piatră naturală.

Piscine compozite (fibră de sticlă)
Dacă niciunul dintre aceste tipuri nu este potrivit pentru zona dvs. suburbană și sunteți încă nehotărât ce piscină să alegeți, probabil că vă potriviți cu o opțiune intermediară care poate satisface chiar și cele mai exigente cerințe.

Această opțiune este reprezentată de piscinele din fibră de sticlă, care pot fi amplasate atât în exterior, cât și în interior. În exterior, piscina nu trebuie să fie excavată complet sau parțial. Piscinele exterioare pot fi, de asemenea, exploatate pe tot parcursul anului prin echiparea cu un sistem de încălzire a apei, iluminat sau un pavilion închis în etape. Practica de iarnă arată că bazinul supraviețuiește foarte bine iernilor noastre, chiar dacă nu este exploatat.

În plus, spre deosebire de piscinele gonflabile, acest tip este rezistent la deteriorări mecanice și ușor de curățat, ceea ce nu se poate spune despre omologii lor din metal.

Bolurile acestor piscine sunt create prin aceeași tehnologie, la fel ca și carenele iahturilor moderne. Materialul de fabricare a piscinei compozite nu este expus la coroziune și degradare, suportă fluctuațiile de temperatură și presiune fără consecințe. Stratul decorativ și protector perfect neted al suprafeței piscinei este rezistent la șocuri, la razele UV și la agenții chimici de curățare.

Dacă este necesar, aceste piscine pot fi completate cu ușurință cu sisteme de aero- și hidromasaj, filtre de curățare, încălzire a apei sau iluminat. Piscinele din plastic nu au nevoie să se umfle sau să se gândească la corectitudinea instalării lor. De obicei, acestea sunt realizate la comandă, iar durata de viață a acestui tip de piscine este de până la 50 de ani.

Dezavantajele piscinelor din fibră de sticlă
Principalul dezavantaj al piscinelor compozite este, probabil, prețul extrem de ridicat: costul unor modele poate ajunge până la câteva zeci de mii, dacă nu chiar până la un milion de ruble.
Complexitatea transportului.
Este imposibil să pliați o astfel de piscină, necesită mult spațiu.
Deci, în întrebarea dificilă despre cum să alegeți o piscină pentru casa de țară, principalul lucru este să cumpărați un model potrivit care să îndeplinească pe deplin toate nevoile dvs. de recreere adecvată, fără a vă împovăra cu probleme suplimentare.

Articole recomandate