Cum de a alege o trambulină pentru mediul rural cu o plasă

Odată cu dezvoltarea erei telefoanelor mobile și a computerelor, copiii de astăzi se deplasează foarte puțin. Este greu să îi convingi să se joace cu mingea sau să alerge, deoarece pot face toate acestea pe ecranul unui monitor într-un joc online. Remediați situația cu ajutorul unei trambuline. Este un echipament sportiv foarte simplu și funcțional, care va permite unui copil sau întregii familii să se zbenguie în mod activ, precum și să vă ridice moralul. Este, de asemenea, utilizat de adulți pentru sport și pentru pierderea în greutate. Cum alegi o trambuline pentru copii care nu se va rupe sub greutatea utilizatorului, va fi sigură și de dimensiuni suficiente? Oferim răspunsuri cuprinzătoare la aceste întrebări.

Tipuri de trambuline

Trambuline cu cadru pentru interior

Deși orice trambulină poate fi instalată în interiorul unui apartament sau al unei case, principala problemă este înălțimea tavanelor.

Pe dispozitivul de dimensiuni clasice (70-90 cm înălțime), cu o creștere a copilului de 140 cm, acesta va atinge aproape parametrii plafonului de 250 cm. Nu există spațiu pentru a sări, iar riscul de a se lovi la cap este mare.

Pentru a rezolva această problemă, sunt disponibile trambuline de interior cu picioare scurte (20-30 cm) și un bloc de primăvară standard. Acest lucru vă permite să aveți aceeași amplitudine la adâncimea de curbură pentru acțiunea arcului și nu îl lasă să zboare spre tavan.

Aceste modele sunt instalate în apartamente, case particulare și camere de joacă pentru copii cu tavane joase. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru fitness.

Avantaje:

înălțime redusă pentru tavane joase;
o acțiune bună a arcului, nu foarte diferită de cea a modelelor de exterior;
picioare groase și robuste;
covorașe de protecție late peste arcuri;
husă de transport inclusă;
posibilitatea de instalare într-un apartament, grădiniță
nu este necesară achiziționarea unei scări pentru utilizare, deoarece înălțimea picioarelor este de 27 cm de la podea
dezasamblare rapidă pentru transportul într-un loc nou;
costuri reduse.

dezavantaje:

puține modele cu plasă de siguranță;
Sarcina utilă maximă este redusă.

Cadru pentru exterior

Acestea sunt modele mai înalte, concepute pentru instalarea în exterior. Acestea se bazează pe picioare de 60-90 cm și sunt accesate printr-o scară în zona de joc.

Pentru a împiedica copiii să zboare dincolo de limitele trambulinei, majoritatea produselor sunt echipate cu suporturi suplimentare și o plasă atașată la acestea. Închide complet marginile, creând un perete moale și respingător. Copiii nu se tem de ele, deoarece plasa este bine vizibilă.

Aceste trambuline sunt instalate în exteriorul locuințelor private sau în centrele comerciale pentru a crea o zonă pentru copii. Acestea pot fi folosite pentru sărituri, tumbe, jocuri cu mingea sau pentru a recupera, dacă au un diametru suficient.

Există, de asemenea, echipamente profesionale pentru exersarea trucurilor de gimnastică, potrivite pentru sportivi.

Avantaje:

o selecție largă în ceea ce privește dimensiunea diametrului;
de înaltă calitate;
capacitatea de a efectua salturi pentru copii și adulți;
cadru robust;
prezența unor montanți și a unei plase de siguranță;
număr diferit de arcuri, ceea ce vă permite să alegeți proprietățile de ricoșeu.

dezavantaje:

costă mai mult;
mai mult timp pentru asamblare;
este necesară achiziționarea unei scări (nu este întotdeauna inclusă).

Gonflabile

Construit din țesătură/folie etanșă și umflat cu ajutorul unui compresor. Disponibil în diferite forme: castel, trenuleț cu aburi, tobogan, căsuță și țarc de joacă. Nu numai că se poate sări pe ele, dar se pot și rostogoli, cădea și urca (cu mai multe compartimente).

Foarte ușor de transportat, deoarece se dezumflă până la o dimensiune mică. Acestea sunt folosite în parcurile acvatice, în curțile private și în centrele comerciale.

Avantaje:

mare;
capacitatea de a sări și de a se rostogoli pe tobogan;
complet sigur în caz de impact (fără structură rigidă);
culori strălucitoare pentru tapițerie;
forme interesante;
compact pentru transport.

Dezavantaje:

necesită un compresor suplimentar;
au nevoie de energie electrică;
ocupă mult spațiu.

Parametrii de selecție a trambulinei

Diametrul zonei de sărituri
Cât de confortabil va fi să vă jucați pe o trambulină cu cadru depinde de dimensiunea acesteia, și anume de diametrul cercului de joc. Acesta variază între 100 cm și 450 cm. Cu cât este mai mare această valoare, cu atât mai mare este posibilitatea de a avea echipament sportiv. În modelele mici vor putea doar să sară și să cadă, cele medii se vor potrivi câtorva copii, iar cele mari se vor juca cu adevărat cu mingea și vor prinde din urmă.

1. un copil în familie este suficientă trambulină cu un diametru de 122-150 cm. Ajută să faci sport sau să te joci.

2. Pentru doi copii, este mai bine să cumpărați modele cu un diametru de 244-270 cm. Nu vor fi înghesuiți și nu se vor lovi unul de altul în timp ce sar.

3. Pentru a vă juca cu întreaga familie împreună cu adulții, aveți nevoie de modele spațioase care măsoară 330-450 cm. Gama de activități nu este limitată în niciun fel.

Aceleași reguli se aplică și în cazul trambulinelor gonflabile, unde trebuie să căutați parametrii suprafeței de săritură în specificații. Acestea pot fi mult mai mici decât dimensiunile totale ale produsului.

Dimensiunile unei trambuline de aer
Spre deosebire de dispozitivele cu cadru, modelele gonflabile ocupă mult spațiu, ceea ce trebuie să luați în considerare într-un spațiu limitat. Unele produse sunt disponibile în 2×2 metri, altele în 8×3 metri sau mai mult. Produceți-le la o înălțime destul de mare (2-3 metri), în special cu diapozitive încorporate.

1. În cazul în care trambulina este plasată în curtea unei case private cu un gard, este mai bine să căutați parametrii de lungime / lățime / înălțime 3h3h2 m.

2. Într-un centru comercial este realist să se amplaseze un castel sau un tobogan mai mare: 6×2,5×3 m.

3. 10x4x3m este o dimensiune potrivită pentru o zonă complet deschisă sau pentru un parc acvatic.

Acoperire
Modelele de interior nu necesită o alegere atentă a materialului de acoperire, deoarece sunt protejate de ploaie și vânt. Trambulinele în aer liber, fie că sunt gonflabile sau cu cadru, rămân adesea în aer liber în timpul verii și sunt supuse ploilor și altor influențe neplăcute.

Într-un astfel de caz, este important să căutați un material de acoperire care să lase apa să treacă prin zona de sărituri, astfel încât să nu se acumuleze acolo, și care să respingă umezeala peste arcuri, ceea ce le va proteja pe acestea din urmă de coroziune. Prima funcție este bine realizată cu permatron, iar cea de-a doua cu o țesătură din PVC de 500 denari.
Sarcina maximă
Toate tipurile de trambuline au o limită de încărcare, după depășirea căreia materialul se poate rupe. Nu este posibil să o coaseți, deoarece astfel de cusături se desfac rapid și sunt ineficiente. Pentru a nu deteriora produsul, este important să se calculeze corect valoarea sarcinii necesare. Aceasta variază între 50 și 220 kg.

1. este suficient un minim de un copil, unde acesta poate folosi trambulina chiar și ca adolescent.

2. Doi copii cumpără un model pentru 110-130 kg, în funcție de constituția lor. Pentru a zburda tripleții au nevoie de trambulină la 190 kg.

3. Pentru a fi utilizat de adulți și copii sau în scopuri profesionale în cadrul studiului de trucuri, obțineți echipamentul la sarcina maximă de 220 kg.

Plasa de siguranță
Toate trambulinele, atât cele gonflabile, cât și cele cu cadru, pot fi dotate cu o plasă de siguranță. Împiedică utilizatorul să zboare din trambulină și trage ușor trambulina înapoi înăuntru. Dacă un copil se lasă dus de val și nu-și coordonează bine săritura, aceasta nu se va termina cu vânătăi sau fracturi.

1. O plasă de siguranță este obligatorie pentru utilizatorii foarte tineri (copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani). Este dificil pentru ei să calculeze traiectoria unei sărituri și să controleze performanța acesteia, astfel încât plasa va preveni rănile, iar părinții vor putea să se ocupe de alte probleme, în loc să își prindă copilul sub o trambulină.

2. copiii mai conștienți pe o trambulină mare (330-450 cm) înțeleg că salturile ar trebui să fie efectuate mai aproape de centru și să alerge doar de-a lungul marginii, astfel încât achiziționarea unui model cu o plasă de protecție este o alegere personală pentru părinți.

3. Pentru centrele comerciale și grădinițe, o plasă de siguranță este o necesitate, din cauza siguranței și a responsabilității pentru un număr mare de copii.

Numărul de arcuri
În cazul produselor cu cadru, forța de basculare depinde de numărul de arcuri atașate la cadru și de pânza de lucru. Sunt între 34 și 108. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât mai mare este ridicarea pe care o va putea obține utilizatorul.

1. Pentru copiii mici (3-6 ani), acțiunea arcurilor este suficientă pentru a asigura o aruncare a corpului de 5-10 cm de la suprafață, ceea ce necesită 34-54 de arcuri.

2. Pentru copiii mai mari (7-12 ani) puteți cumpăra o trambulină cu 64-70 de elemente, care vă va ajuta să faceți tumbe și să faceți trucuri simple.

3. Pentru adolescenți și modelele sport sunt potrivite pentru arcuri 96-108. Ele pot zbura în sus cu 100-150 cm.

Covorașe de siguranță
Deși sarcina principală în timpul săriturii se află pe pânza de lucru, dacă nu calculați traiectoria, veți ateriza pe cutia cu arc. Căderea pe piesele metalice este destul de periculoasă, așa că producătorii le coase cu covorașe speciale care amortizează impactul.

1. Copiii mici și sportivii profesioniști ar trebui să caute covorașe cu un strat de 14-18 mm de spumă sau spumă de polietilenă.

2. Pentru o joacă mai ușoară sau pentru răsfăț, este suficient un strat de polipropilenă de 10-12 mm.

Numărul de montanți
Gardul din plasă de siguranță este fixat pe stâlpi suplimentari fixați pe picioarele de susținere, care se ridică deasupra zonei de trambulină. Există între 4 și 10 dintre acestea. Cu cât greutatea și numărul de utilizatori sunt mai mari, cu atât mai mare este presiunea asupra plasei în cazul unui salt colectiv incorect.

1. Pentru ca un copil să se joace, sunt suficiente 4-6 elemente de recuzită.

2. Un produs cu 8 bare este suficient pentru a ține în siguranță doi utilizatori.

3. Pentru a sări întregul grup de copii (3-5 persoane) au nevoie de trambuline pentru 10 rafturi.

Grosimea cadrului metalic
Modelele cu ramă sunt întinse pe un cadru metalic. În ciuda parametrilor de sarcină maximă prescrisă, produsul se poate deforma chiar dacă pânza de lucru rămâne intactă.

1. Pentru ca o trambulină să reziste mult timp sub un copil, cadrul acesteia trebuie să fie curbat dintr-un tub cu o grosime a peretelui de 1,2 mm.

2. Pentru utilizarea de către doi sau trei copii, căutați un produs cu o grosime a metalului de 1,5 mm.

3. Modelele sport, pentru adulți, pot avea o grosime de 1,8-2,0 mm.

Prezența unei scări
În funcție de înălțimea trambulinei, trebuie să alegeți un model cu scară sau să cumpărați una separat. Cu cât este mai înalt, cu atât mai greu va fi pentru un utilizator tânăr să se cațere pe el. Dar acest lucru este influențat de înălțimea copilului.

1. Întotdeauna trebuie achiziționată o scară pentru mall, deoarece vârsta și înălțimea copiilor care vin este variată.

2. Pentru un copil de 120 cm și o trambulină în aer liber cu o înălțime de 60 cm, puteți face fără o construcție cu trepte.

3. este de asemenea inutilă pentru versiunea de interior, unde dimensiunea maximă ajunge la 30-40 cm.

4. Nu puteți renunța la o scară pentru versiunile de interior și de exterior care ating o dimensiune maximă de 80-90 cm.

Articole recomandate