Ce cuptor cu microunde încorporat să alegeți

Cuptor cu microunde incorporabil este o necesitate pentru oricine are puțin timp liber. Aveți nevoie să gătiți rapid ceva gustos? Pentru a reîncălzi un fel de mâncare? Dezghețați carnea? Nici o problemă. Iar pentru o opțiune de economisire a spațiului, alegeți un model încorporabil.

Dacă nu ați cumpărat astfel de lucruri înainte, vă vom spune cum să alegeți un cuptor cu microunde încorporat, astfel încât apoi să nu regretați achiziția.

Va trebui să luați în considerare următoarele criterii:

metoda de încălzire;
putere;
volumul camerei;
tipul de grătar (dacă este cazul);
control;
materialul de acoperire internă a dispozitivului;
dimensiuni.
Acestea sunt principalele caracteristici ale dispozitivului. De asemenea, acordați atenție caracteristicilor funcționale suplimentare (disponibilitatea modurilor automate, capacitatea de a înregistra rețete în memoria dispozitivului etc.). Țineți cont de faptul că merită să plătiți prea mult doar pentru cele care corespund cu adevărat cerințelor dumneavoastră.

metoda de încălzire
Depinde de ea, care de complexitatea felurilor de mâncare pe care le veți putea găti în cuptor, precum și de cât de uniform va fi încălzită mâncarea.

Există aceste tipuri de cuptoare cu microunde încorporate în funcție de metoda de încălzire:

Cuptoare cu microunde „solo” – folosiți numai cuptoare cu microunde. Acestea vă permit să încălziți sau să dezghețați alimentele. Gătitul a ceva mai complex într-un astfel de cuptor cu microunde este foarte dificil.
Cuptoare cu grătar. Acestea vă permit să prăjiți alimentele și să obțineți o crustă crocantă pe suprafața mâncărurilor.

Cu grătar și convecție. Căldura prin convecție distribuie căldura în mod uniform în întreaga cameră. Acest lucru permite încălzirea uniformă a alimentelor atât în exterior, cât și în interior. Astfel de cuptoare cu microunde permit nu numai să încălzească, să dezghețe, să prăjească, dar și să coacă. Dezavantajele unor astfel de dispozitive pot include doar un cost mai mare. Dacă achiziționați un cuptor cu microunde doar pentru reîncălzire și intenționați în continuare să gătiți în cuptor sau pe aragaz, probabil că nu are sens să plătiți prea mult.
Putere
Acest parametru determină viteza de încălzire.

Cu cât este mai mare, cu atât mai bine, pentru că veți putea găti un fel de mâncare folosind un timp minim.

În funcție de ceea ce intenționați să faceți, atunci când cumpărați, acordați atenție:

Puterea cuptorului cu microunde – determină cât de repede se va încălzi vasul.
Puterea grătarului – este responsabilă pentru viteza de prăjire.
Puterea de convecție – determină cât de repede se va coace produsul.
Principalul avantaj al puterii mari este viteza dispozitivului. Având un dispozitiv de mare putere, nu va trebui să așteptați 5-10 minute pentru ca mâncarea să se încălzească.

Cu toate acestea, puterea mare are și dezavantaje:

Nu orice rețea electrică va rezista unui dispozitiv foarte puternic.
Potrivit recenziilor utilizatorilor, este ușor să gătești sau să gătești prea mult un fel de mâncare într-un cuptor cu microunde prea puternic. Iar supa pe care ai pus-o la reîncălzit, poate pur și simplu să fiarbă dacă ai pus puțin mai mult timp decât este necesar.
Volum
Volumul camerei determină cantitatea de alimente pe care o puteți reîncălzi, dezgheța sau găti deodată.

Dacă sunteți student sau burlac și locuiți singur, microundele mici (în jur de 15L) vă vor fi de ajuns. Acest volum este suficient pentru a încălzi o porție medie pentru o persoană. Cu toate acestea, de exemplu, o pizza cu diametru mare sau un pui întreg nu vor încăpea într-un astfel de cuptor cu microunde.

Avantajele cuptoarelor cu microunde mici:

Costuri rezonabile.
Compactitate.
Dezavantaje:

Incapacitatea de a reîncălzi mese mari.
Bună pentru reîncălzire, dar nu și pentru gătit.
Dacă intenționați nu numai să reîncălziți, ci și să prăjiți sau să coaceți alimente în cuptorul cu microunde, căutați cuptoare cu un volum al camerei de 25 de litri sau mai mult.

Tipul de grătar
Există doar două dintre acestea:

ZECE;
cuarț.
Principalul avantaj al grătarului TEN – încălzirea mai uniformă a produselor, mai ales dacă grătarul este mobil (poate fi coborât, deplasat în lateral). Printre dezavantaje se numără faptul că ocupă spațiu în cameră și, astfel, reduce de fapt volumul de lucru.

Grătarul din cuarț este „ascuns” în tavanul cuptorului cu microunde, astfel încât să nu „fure” spațiu. De asemenea, funcționează mai rapid decât un grătar de TELEFON. Cu toate acestea, este posibil să vă confruntați cu o gătire mai puțin uniformă a vasului.

Controale
Acestea pot fi mecanice (comutatoare rotative), electronice (butoane) sau tactile. Unele modele pot combina diferite tipuri de control, de exemplu, atât butoane, cât și suprafață tactilă, sau atât butoane, cât și un comutator mecanic.

Puteți alege tipul de control în funcție de gustul dumneavoastră personal. Totul depinde de gustul tău personal: ce este confortabil pentru tine.

Material de căptușeală interioară
Camerele cuptoarelor cu microunde moderne pot fi acoperite cu:

smalț;
ceramică;
Bioceramică;
Oțel inoxidabil.
Acoperirea cu smalț este cea mai prietenoasă cu bugetul. Este ușor de păstrat curat. Dar principalul dezavantaj al smalțului este că nu poate rezista la temperaturi foarte ridicate. Prin urmare, acest material este de obicei acoperit cu cuptoare cu microunde ieftine, fără un grătar cu putere redusă. Dacă vedeți un cuptor cu microunde puternic cu un grătar, iar acoperirea sa de smalț – este mai bine să vă abțineți de la cumpărarea unui astfel de model.

Ceramica și bioceramica – cele mai scumpe opțiuni. Acestea au proprietăți aproape identice (nu se zgârie, sunt ușor de curățat, nu se pretează la acumularea de depuneri de carbon). Cu toate acestea, bioceramica, potrivit experților, permite păstrarea mai multor substanțe nutritive în produse și încălzirea acestora folosind mai puțină energie.

Inoxidabilul este, de asemenea, puternic și rezistent la temperaturi ridicate. Dar se lipește de grăsime. Și se zgârie dacă este curățat agresiv.

Dimensiuni
Dimensiunile sunt deosebit de importante pentru aparatele încorporabile. Înainte de a cumpăra un cuptor cu microunde, asigurați-vă că are dimensiunea potrivită pentru bucătăria dumneavoastră.

Producător
Ce marcă să alegeți depinde de dumneavoastră. În prezent, concurența dintre producători este atât de mare încât fiecare companie trebuie să monitorizeze cu atenție calitatea dispozitivelor fabricate, altfel dispozitivele de calitate scăzută ar fi fost scoase de mult timp de pe piață.

Articole recomandate