5 moduri de a alege tastatura potrivită și de a nu fi dezamăgit în acest proces

Alegerea unei tastaturi este la fel de importantă ca și alegerea unui monitor sau a unui mouse de calculator. Alegerea conștientă vă va asigura că vă simțiți confortabil în munca dumneavoastră.

1. Gândiți-vă la tipul de muncă pe care o faceți de obicei la calculator. Petreceți mult timp tastând, căutând informații, vizionând videoclipuri și ascultând muzică sau jucând jocuri?

Fiecare tip de tastatură este conceput pentru o sarcină specifică:

+ Tastaturile pentru jocuri sunt printre cele mai fiabile și durabile, deoarece sunt supuse la mult stres. De asemenea, unele tastaturi moderne pentru jocuri pot stoca diferite pr

ofiluri de joc, astfel încât să puteți utiliza setări specifice pentru fiecare joc și să le schimbați rapid și ușor.

+ Tastaturile multimedia sunt excelente pentru cei care urmăresc în mod activ videoclipuri și ascultă muzică. Un număr mare de taste suplimentare vă va permite să reglați rapid sunetul, să derulați înapoi, să puneți pe pauză videoclipul sau să selectați piesa dorită. Acest lucru îmbunătățește cu adevărat capacitatea de utilizare a jucătorului.

+ Tastaturi ergonomice – vor fi utile pentru cei care trebuie să tasteze cantități mari de text. Datorită formei și poziționării special concepute a tastelor, mâinile sunt mult mai puțin obosite decât pe o tastatură convențională. Dar obișnuirea cu acest tip de tastatură și cu tastarea la viteză mare va necesita, de asemenea, ceva timp.

+ Tastatura normală „office” – potrivită pentru toți cei care vor tasta cantități mici de text, vor scrie scrisori și documente, vor introduce informații în bara de adrese.

2. Imaginați-vă cum arată spațiul de lucru și cât de mult spațiu poate ocupa tastatura dvs. Tastaturile pot fi fie de dimensiuni normale, standard, cu o dispunere clasică, fie compacte, de obicei fără fir, pentru aplicații multimedia; tastele funcționale sunt de obicei suprapuse sau de dimensiuni mici. De asemenea, acestea vin cu tastaturi pliabile, care sunt din cauciuc sau plastic, astfel încât le puteți plia cu ușurință și le puteți transporta cu ușurință.

+ Atunci când alegeți o tastatură, asigurați-vă că acordați atenție dimensiunii și amplasării tastelor pe care le utilizați frecvent. Fiți atenți și la tastele multimedia – acestea vor face ca lucrul la computer să fie și mai confortabil.

3. decideți dacă tastele cu membrană sau mecanice sunt potrivite pentru dumneavoastră. În mod tradițional, se credea că tastele cu membrană se uzează mai repede, dar tastele moderne cu membrană există de ani de zile, deoarece producătorii continuă să își îmbunătățească produsele.

+ Tastele cu membrană se disting prin funcționarea lină și silențioasă. Acestea sunt deosebit de silențioase în cazul vărsării, deoarece principala caracteristică este că puteți întoarce rapid tastatura cu susul în jos.

+ Tastele mecanice sunt destul de zgomotoase, dar au un timp de răspuns mai rapid, ceea ce este deosebit de important pentru tastaturile de jocuri. Cu toate acestea, mecanismul în sine este foarte sensibil la inundarea cu lichid.

4. Gândiți-vă la dispunerea tastaturii – este un factor foarte important la care ați putea uita să acordați atenție. Dispunerea este modul în care sunt amplasate tastele una în raport cu cealaltă. Cele mai comune caracteristici de aspect sunt poziția și dimensiunea tastei Enter. Atunci când alegeți o tastatură nouă, nu ezitați să o despachetați în magazin, să vă uitați la dispunerea tastelor, să puneți mâinile pe ea pentru a vă asigura că totul este normal și confortabil. Toate tastele utilizate frecvent ar trebui să fie la îndemână.

5. Luați în considerare factorii suplimentari care fac tastatura mai confortabilă:

+ Metoda de conectare – cu fir sau fără fir (adaptor radio sau bluetooth). Conectarea fără cabluri vă eliberează biroul și vă permite să utilizați tastatura la o distanță de până la 10 m de computer sau de televizor.

+ Porturi USB încorporate – Conectați unitățile flash USB și cardurile de memorie direct la tastatură, fără a mai fi nevoie să vă băgați sub masă (tot trebuie să conectați un hard disk extern în mod normal).

+ Tastatură încorporată cu iluminare de fundal – ușor de utilizat pe întuneric.

Durabilitatea tastaturii este excelentă. + Rezistență la umezeală – nu va trebui să vă faceți griji dacă veți scăpa o ceașcă de cafea sau orice alt lichid pe tastatură. Tastatura poate fi spălată cu ușurință. Nu este un substitut în familiile cu copii!

Articole recomandate