Tendințe moderne în interiorul dormitorului

Din fericire, moda interioară nu este la fel de trecătoare ca moda vestimentară. Tendințele aici persistă în mod constant nu pentru un sezon sau chiar pentru un an. Și deja acum este posibil să se prevadă cu un grad ridicat de probabilitate ce tehnici vor fi relevante în viitorul apropiat. Să aruncăm o privire la designul dormitorului din 2020: articole noi, fotografii și idei.

Sustenabilitate și biofilie
Grija pentru mediu astăzi nu este doar o modă, ci o necesitate. Și, desigur, nici o sferă a vieții umane nu poate face fără influența dezvoltării durabile. Designul interior nu face excepție.

În vârf, astăzi, interesul pentru biofilie este accentul deliberat pe legătura dintre oameni și natură. Materiale organice naturale: podele din lemn, piatră, multă lumină naturală și grupuri de plante ne amintesc de natură.

Mulți designeri și companii producătoare de mobilă experimentează deja cu materiale puternice. La Ro Plastic-Master’s Pieces din acest an, care a făcut parte din Săptămâna Designului din Milano, arhitectul Tiziano Vudafieri a prezentat o noutate – lampa Wilhelm, imprimată pe o imprimantă 3D din plastic reciclat. Capodopera a fost inspirată de forma unei vaze de Wilhelm Wagenfeld.

Tendința poate fi mai bugetară dacă folosiți materiale naturale simple și decor în design: macramé, accesorii țesute și textile în culori naturale cu imprimeuri etnice.

Minimalism
Minimalismul este, de asemenea, un fel de tribut adus respingerii consumului nelimitat. În astfel de interioare nu există un singur detaliu inutil, formele sunt simplificate, iar decorul este minim. Cele mai curate spații ale modei, al căror caracter este exprimat prin culori și texturi.

Culori la modă
Una dintre cele mai interesante tendințe se referă întotdeauna la paleta la modă. În 2020, potrivit experților de la Coloro și WGSN, vom avea încă cinci tonuri.

New Mint este o culoare delicată pastel care reflectă futurismul. În combinație cu albul, aduce prospețime și ușurință în interior, iar nuanțele mai complexe fac spațiul mai distractiv.

 Și deja acum este posibil să se prevadă cu un grad ridicat de probabilitate
Și deja acum este posibil să se prevadă cu un grad ridicat de probabilitate

Purist Blue este o versiune sofisticată a albastrului de bază care devine o tendință astăzi. Nu este la fel de strălucitoare ca menta, așa că naturile calme, care nu sunt pregătite pentru experimente extreme, le vor plăcea cu siguranță.

Cassis
Un amestec de roz și violet – o nuanță de coacăz negru va arăta grozav atât ca bază, cât și ca ton de accent.

Cantalupul nu este portocaliu strălucitor, este mai dezactivat. Într-un alt mod, această culoare este numită culoarea pepenelui galben. Optimist, afirmând viața, el poate fi o alternativă reală la galben în acest sezon. Sau adăugarea sa.

Mellow Yellow sau muștarul este un hit absolut din ultimii ani care nu a părăsit paginile revistelor de modă. Se potrivește atât cu nuanțele strălucitoare, cât și cu cele mai întunecate saturate.

Joc de texturi
Acest lucru nu înseamnă că ideea unui amestec de texturi este absolut nouă, dar se află deja în top de câțiva ani. Și în interiorul dormitorului 2020, fotografia încă pare interesantă.

Nu există doar combinații de textile: de exemplu, lenjerie de pat din mătase, tapițerie din catifea și pătură de lână, ci și decor și mobilier. O atenție deosebită este acordată metalului și lemnului. Nuanțele de aur roz, suprafețele oglinzite și lemnul deschis vin în prim plan.

Apropo, această tehnică este utilizată de designeri în proiectarea spațiilor monocrome: o combinație de suprafețe de mobilier lucioase și pereți mat, satin lucios și bumbac aspru de lămpi de noptieră. Vrei un interior elegant în culoarea ta preferată? Acordați atenție texturii materialelor selectate și compatibilității acestora.

Aceasta poate include și imprimeuri. În sezonul următor, probabil, ca acesta, nu vor exista reguli clare. Cușca este prietenoasă cu leopardul, dunga cu mazăre și paisley, iar motivele etnice cu florale. Pentru a le face să arate armonios, puteți duplica câte o nuanță în fiecare, adică combinați-le cu o paletă.

Patul ca accent
Este posibil să fi observat deja o altă tendință din ultimele sezoane – o tăblie moale. Mai mult, poate avea orice formă: de la panouri matlasate clasice la opere de artă reale.

O altă tendință este un pat cu baldachin. Arată ca un rege, dar ocupă și mult spațiu, respectiv. Deci, într-un apartament mic această idee nu va fi realizată cu greu.

Designerii nu mai caută să combine spațiul tuturor camerelor și să transforme un apartament, deși unul mic, într-un studio. Zonarea inteligentă este la modă astăzi.

Articole recomandate