Set de dormit pentru un dormitor mic

Deoarece majoritatea covârșitoare a locuitorilor din mediul urban au condiții de viață destul de înguste, recomandările date în acest articol pentru alegerea unui set de mobilier pentru dormitoarele din apartamentele mici pot fi cele mai utile pentru cei care încă au un nivel de venit scăzut.

Set de dormit pentru un dormitor mic
După cum știți, în diferite apartamente suprafața acestei camere variază în medie de la 9 la 12 metri pătrați – undeva în jur de 10-11 pătrate. Mutați într-o casă nouă sau intenționați să schimbați setul cu cască, toată lumea se confruntă cu aceleași dificultăți: cum să așezați toate piesele de mobilier necesare în dormitor și, în același timp, să puteți lăsa un spațiu pentru mișcare mai mult sau mai puțin liberă în jurul său.

Unii oameni reușesc să facă o serie întreagă de greșeli simultan, ceea ce duce la faptul că șederea lor în dormitor devine complet incomodă. Dar această cameră ar trebui să ne ofere toate condițiile pentru o bună odihnă. În plus, trebuie totuși să poți găzdui un număr destul de impresionant de lucruri diferite în el, prin urmare, în viața noastră de zi cu zi, dormitorul are cel puțin două scopuri echivalente.

Recomandările date în acest articol pentru alegerea unui set
Recomandările date în acest articol pentru alegerea unui set

Ce greșeli facem cel mai adesea atunci când alegem un set de dormitor și cum pot fi evitate
Principala și cea mai frecventă greșeală făcută la alegerea mobilierului este utilizarea irațională a întregului spațiu disponibil și succesiunea greșită de acțiuni la alegerea și cumpărarea unui set de dormitor. Majoritatea dintre noi încă fac acest lucru: măsurați camera, notați dimensiunile pe o bucată de hârtie și mergeți la magazinul de mobilă pentru a cumpăra. Planul general pentru amenajarea mobilierului care vă place este întocmit chiar în magazin împreună cu managerii care nu v-au văzut camera în ochi.

În cel mai bun caz, am amânat achiziția pentru o perioadă scurtă de timp și ne întoarcem cu un astfel de plan la noi acasă pentru a verifica totul la fața locului. Se pare că este decizia corectă, dar există o omisiune gravă – ați reușit deja să discutați cu managerii al căror obiectiv principal este să vândă bunuri în orice mod. Dacă vânzătorul este un profesionist care își cunoaște perfect meseria, te poate convinge de orice. Tu nu vei observa cum nuanțele care sunt foarte importante pentru tine își vor pierde semnificația de odinioară. Veți fi convinși că o comodă, noptiere sau orice altă piesă a setului cu cască se vor potrivi perfect în cameră, dar în realitate acest lucru nu este deloc cazul – unele mobile se pot dovedi inutile sau au dimensiunea greșită . Dar creierul tău este deja „roșu” și ai încredere în opinia „autoritară”, fiind încrezător că totul va fi în regulă.

Set de dormit pentru un dormitor mic
Toate problemele, dacă se fac greșeli, sunt descoperite în prima lună după instalarea mobilierului și se dovedește a fi prea dificil și costisitor pentru remedierea greșelilor și, uneori, nu se poate schimba nimic.

Prin urmare, trebuie să vorbiți cu vânzătorii numai atunci când ați elaborat propriul dvs. plan pentru amenajarea elementelor căștilor. Modelarea spațiului din dormitor poate dura mult timp, dar graba aici este extrem de nepotrivită, deoarece din cauza refuzului de a aștepta 2-3 săptămâni, va trebui să folosiți mobilier inadecvat timp de aproximativ 5 până la 15 ani. Cea mai corectă secvență de acțiuni atunci când alegeți o cască pentru un dormitor ar trebui să fie după cum urmează:

Este necesar să întocmiți un plan de cameră și să desemnați pe acesta aranjamentul de mobilier ideal pentru dvs., în funcție de care vă veți selecta setul cu cască.
Vizitați mai multe magazine de mobilă, deoarece practica arată că nici hipermarketurile mari nu sunt în măsură să ofere clienților lor mostre de toate produsele companiilor de mobilă. După ce ați vizitat un magazin mic, aveți multe șanse să găsiți un model special pentru dormitorul dvs.
După ce ați determinat tipul cel mai potrivit, în opinia dvs., de tipar, rescrieți toate dimensiunile elementelor din care constă sau luați o broșură cu dimensiuni. De asemenea, trebuie să întrebați despre posibilitatea de a achiziționa astfel de mobilier în module separate – acest lucru este practicat acum de majoritatea organizațiilor comerciale.
Este necesar să aflăm despre posibilitatea înlocuirii sau predării oricărui element în, de exemplu, în prima săptămână după cumpărare, deoarece practica arată că, chiar și cu cea mai scrupuloasă planificare, nu va fi posibil să se prevadă toate nuanțele.
La sfârșitul acestei etape pregătitoare, ar trebui să „încercați” setul care vă place pentru dormitor. Dacă totul ți se potrivește, poți merge la cumpărături.
Ultimul punct din această listă ar trebui să fie pictat mai detaliat, deoarece există mai multe puncte la care ar trebui să acordați atenție. Mulți fac aceleași greșeli, în urma cărora pot fi găsite unele inconveniente în timpul funcționării ulterioare a mobilierului. Deși ți s-a părut că toate elementele se potrivesc foarte bine.

Articole recomandate