Cel mai bun dormitor al tău, secretele creării confortului

Dormitorul este locul unde vrei să te odihnești și să te relaxezi. Designul bun, amenajarea convenabilă a mobilierului și schema de culori confortabilă pot face din dormitorul dvs. o insulă de confort și relaxare. Să aruncăm o privire la principiile de bază ale designului dormitorului.

Spectrul culorilor. Psihologii spun că, pentru a dormi confortabil în dormitor, este necesar să pictați pereții în culori deschise și reci, precum albastru, verde pal, gri deschis. Este adecvat acest sfat în toate cazurile? Desigur că nu. Dacă ferestrele dormitorului sunt orientate spre nord, atunci în loc de confort, veți obține un spațiu rece inconfortabil. În acest caz, sunt potrivite culorile calde deschise, cum ar fi galben, portocaliu deschis, piersic, nisip, verde deschis.

Dormitorul este locul unde vrei să te odihnești și să te relaxezi
Dormitorul este locul unde vrei să te odihnești și să te relaxezi

Mobila. Dacă zona camerei permite, o soluție excelentă ar fi amplasarea în mijlocul camerei a unui pat mare cu saltea ortopedică, noptiere pe părțile laterale ale patului, un dulap, un dulap și o masă de toaletă. Designul dormitorului depinde de preferințele dvs. Cea mai elegantă soluție este un dormitor din lemn sau o opțiune cu un pat din fier forjat. Dacă îți place stilul modern, alege mobilier cu forme geometrice simple. O garderobă în toate variantele poate fi aleasă nu dintr-un set, dar poate fi comandată o garderobă individuală cu un perete complet, economisind semnificativ spațiu și încorporând tot ce aveți nevoie în ea.

Textile. Este mai bine să faceți perdele pe ferestre în două straturi – un voal și perdele groase. Perdelele pot fi realizate cu căptușeală sau țesătură oprită, blochează complet lumina soarelui și, dacă este necesar, vă permit să dormiți bine chiar și în timpul zilei. O opțiune excelentă ar fi să comandați o cuvertură de pat și perdele din țesături însoțitoare, adăugați câteva perne decorative confortabile.

Iluminare corectă. Nu este necesar un candelabru în dormitor. Nu o poți agăța deloc. Este mult mai important să furnizați aplice sau lămpi de noptieră la capul patului. O opțiune excelentă ar fi să oferiți întrerupătoare în apropierea patului care duplică întrerupătorul de la ușa din față, astfel încât, fără să vă ridicați din pat, să aveți posibilitatea să opriți lumina. În dormitor, lumina slabă este foarte populară – de exemplu, ca lumină de fundal pentru o plintă sau o lumină sub pat. Arată foarte impresionant, dar trebuie să decideți singur dacă merită să proiectați o astfel de opțiune de iluminare, deoarece fiecare pâlpâie de praf de pe podea devine imediat vizibilă. Dacă nu aveți lumină high-tech sau pop-art, este mai bine să folosiți lumină caldă. Decor frumos – puneți o lampă de ghirlandă în jurul patului sau decorați copertina cu ea, dacă există una. Ea va adăuga mister și romantism interiorului. Să nu uităm de lumânări. Luminile cu LED-uri sunt bine și ele.

Element de design luminos. În dormitor sunt preferate culorile pastelate blânde. Dar dacă doriți să adăugați un decor sau un element de design luminos și vesel, așezați-l în spatele capului patului. La intrarea în dormitor, se va înveseli, iar în timpul odihnei va rămâne departe de vedere, ceea ce înseamnă că nu va interfera cu relaxarea.

Covoare. Covoarele pufoase de lângă pat adaugă confort și căldură dormitorului. Potrivește-le cu culoarea principală a dormitorului sau alege o culoare naturală. De exemplu, un covor verde pufos proaspăt îți va aminti de iarba de primăvară și se va înveseli.

Așternuturi frumoase. Nimic nu poate transforma un dormitor atât de repede și atât de simplu ca lenjeria de pat frumoasă. Schimbă-l în funcție de starea ta de spirit și ți se garantează o stare de spirit minunată!

Articole recomandate