Alegerea unei noptiere

Alegerea unei noptiere frumoase și funcționale nu este atât de ușoară pe cât pare. Pentru a face alegerea ușoară și interesantă, vă vom răspunde la o serie de întrebări care vă vor ajuta să înțelegeți cum să alegeți o noptieră.

Alegerea unei noptiere
Cremele pentru mâini, cărțile pe care le-ai citit înainte de culcare, un pahar cu apă și alte lucruri care ar trebui să fie întotdeauna la îndemână sunt foarte convenabile de depozitat pe noptiera ta. Acesta îndeplinește nu numai funcții funcționale în dormitor, ci servește și ca element de decor de neînlocuit. O noptieră poate servi doar ca loc de depozitare a telefonului sau a lucrurilor mici sau poate deveni un loc convenabil pentru depozitarea lenjeriei de pat sau a hainelor. Totul depinde de preferințele personale. Fabricile moderne oferă o varietate uimitoare de noptiere în diferite tipuri, culori și forme. Cum să decizi și să alegi o noptieră?

Cum să alegi o noptieră – dimensiune
Puteți alege dimensiunea potrivită pentru noptieră începând din zona liberă din dormitor. Dacă dormitorul este mic sau patul (canapeaua) este în sufragerie, alegeți noptiere mici cu sertare funcționale. Dulapurile masive cu nișe sau uși vor face vizual camera dezordonată și nu aranjată.

Alegerea unei noptiere
Dacă spațiul de locuit îți permite, poți alege dulapurile după dorința inimii tale, cu sertare și rafturi, uși etc. Noptiere mari pot găzdui multe lucruri, inclusiv lenjerie de pat. Pentru a vă facilita utilizarea dulapului, acordați atenție dimensiunilor precum:

Alegerea unei noptiere frumoase și funcționale nu este atât
Alegerea unei noptiere frumoase și funcționale nu este atât

Înălţime. Cel mai important criteriu de selecție. Dacă noptiera este prea înaltă, aceasta ascunde vederea de pe pat și nu îndeplinește cerințele ergonomice. Este incomod să pliați lucrurile sau să puneți pahare cu apă pe un dulap prea scăzut. În mod ideal, o noptieră este la același nivel cu patul sau mai bine zis cu punctul în care se termină salteaua. Astfel, mobilierul selectat arată armonios și simetric.
Lăţime. Lățimea noptierei, precum și lungimea, sunt selectate în funcție de dimensiunile patului. Dacă patul este clasic (spate și picior), alegeți noptiere cu o lățime de 40-50 cm și mai mult. Alături de un pat mare, un piedestal mic nu va arăta frumos, caz în care vor avea loc piedistane late de 60-70 cm.
Adâncime. Adâncimea dulapului este aleasă în funcție de modul în care veți folosi dulapul. O noptieră superficială cu sertare este potrivită pentru depozitarea ceasurilor, cremelor și a altor obiecte mici. Dacă doriți să păstrați așternuturile în noptiera dvs., puteți cumpăra în siguranță un dulap adânc. Trebuie remarcat faptul că o piatră prea adâncă poate bloca accesul la pat. Prin urmare, alege dulapuri mai adânci de 50 cm dacă patul nu are picior.
Material noptieră
Cel mai dificil moment de alegere este materialele din care sunt confecționate noptiere.

Noptiere din lemn. Lemnul este cel mai puternic și mai durabil material din industria mobilei. Materialul are o rezistență mare la uzură, rezistență și longevitate. În producția modernă, piedestalele sunt realizate din pin, fag, stejar, frasin, mesteacăn și alte tipuri de lemn, atât scumpe, cât și ieftine. Pietrele din lemn natural conferă înălțime și statut interior.
Alegerea unei noptiere
Dezavantajele includ costul ridicat al noptierelor din lemn și greutatea lor mare. Cele mai bugetare noptiere din lemn sunt din pin, cele scumpe din fag și stejar.

Noptiere din MDF, PAL si PAL. Cadrele din materialele listate sunt destul de răspândite datorită prețului și disponibilității lor reduse. Varietatea piedestalelor realizate din materiale artificiale este plăcută cu o abundență mare de forme și culori. Dintre minusuri, puteți enumera durata scurtă de viață a produsului și rezistența redusă a acestuia.
Dacă doriți să faceți interiorul dormitorului mai vintage și mai sofisticat, cumpărați o noptieră din piele ecologică. Modelele de acest tip sunt realizate, de regulă, din PAL laminat și tapițat cu cauciuc spumos acoperit moale și piele ecologică. Astfel de dulapuri arată pur și simplu uimitor! De asemenea, sunt moi și plăcute la atingere.
Alegerea unei noptiere
Mobilierul noptierei – mânere, picioare, ghidaje pentru sertare sunt cea mai importantă parte funcțională de utilizare. Balamalele și ghidajele de înaltă calitate împiedică scârțâitul dulapului și îi permit să servească mult timp.

Pentru ca dulapul să fie ușor de utilizat (mișcați sau mutați la curățarea apartamentului), pereții și fundul cutiilor sunt realizate din placaj. Placaj, de regulă, și pereții din spate ai produsului (nu întotdeauna, depinde de model și producător).

Stilul și designul noptierei
Designul noptierei, ca și designul, este ales și pe baza patului și a scopului. Dacă doriți să păstrați un minim de lucruri într-o noptieră și să îl folosiți mai ales ca loc de depozitare a unui telefon mobil noaptea sau a ceasului cu alarmă – un piedestal modest cu 1 sertar sau 1 sertar și o nișă vă vor potrivi. Astfel de dulapuri arată ușor, nu aglomerați zona din apropierea patului.

Articole recomandate